Storma tills vi dör

Det är ingen vanlig helg som kommer emot oss nu. Det hände mycket, framför allt inom mig, den här tiden tjugohundrasjutton. Jag hade precis kommit hem tillbaka från en hemsk vecka borta. Jag var ensam hemma och inväntade "sällskap", som jag skrev på min blogg då. Hade hintat om någonting i många veckor men aldrig skrivit någonting ordentligt.

Lasse skulle komma och sova över. Vi hade inte sett varandra  på en vecka och det enda jag ville då var att få prata med honom om allt som hade hänt senast och komma tillbaka in i lugnet och tryggheten som var han.

Vi blev tillsammans, dagen därpå. Exakt tre månader efter att vi pratade med varandra första gången. Tre månader som fyllde så mycket. Tre månader jag aldrig kommer glömma. Ett år jag aldrig kommer glömma.

Det känns bra att vi passerar årsdagen nu, årshelgen. Det känns som att jag påriktigt kan tillåta mig glömma allt som hänt innan dess och bara minnas vår tid tillsammans samt de bra bitarna av tiden innan den. Jag har byggt upp ett nytt liv under det här året som endast de som varit med vet någonting av. Att påbörja ett till år tillsammans med allt vad vi lärt oss och gått igenom känns starkt och tryggt och bra. Och vi ska fan storma tills vi dör.

Publicerad 20.04.2018 kl. 15:12

Du var aprilhimlen

Jag velar lite mellan olika medium och kan inte bestämma mig. Jag vet inte vad som passar bäst för min kreativitet och mitt skrivande. Jag har inte kikat in på denna blogg sen senast jag skrev något här. Jag saknar den lite.

Jag är hemma och ledig idag. Gör saker jag tycker om. Målar, lyssnar på musik och surfar lite på datorn. Känner mig väldigt rastlös och otålig, men försöker glömma det.

Jag gillar att det är april. Snart är det en jättelång tid sedan all skit hände. Jag ser framemot att fira min födelsedag förhoppningsvis lugn i själen. Jag ser framemot att uppleva en lugnare sommar. Förra sommaren var annorlunda än alla tidigare i mitt liv. Den var tung och kämpig och svart och på samma gång färgglad och spännande och allt hände på samma gång och jag hann inte med.

Vi pratade om en grej för en dag sedan. Att vi var tillsammans förra sommaren, men i sommar är vi tillsammans påriktigt. I sommar känner vi varandra mycket bättre och varandras familjer och allt.

Vi går på inflyttningsfest. Jag spiller orange dricka på mina blåa byxor och minns kvällen som bra. Jag sitter på en solig trappa i centrum och har svaga knän, och hjärtklappning. Jag har huvudvärk tio dagar i rad och sen inte så mycket. Jag målar tusen bilder. Jag lyssnar på svensk musik, som säg bör, speciellt i april. Jag skriver inbjudningslistor och gläds åt att den är för lång i år, inte för kort. Jag plockar fram mina vårjackor och kan inte välja vilken stil jag vill ha. Vi bäddar ut soffan och sover på den flera nätter i rad. Vaknar till att det regnar på fönsterkanterna.

Publicerad 16.04.2018 kl. 13:16

måndagen tjugonde november

Tre bilder till från helgen. Ville ha dessa i ett skillt inlägg eftersom jag tyckte om dem.

Idag har vi släpat våra saker genom centrum och bytt hem. Vi har lagat mat, kollat serie, ätit glass, sett snön falla utanför och nu umgås vi med Jonas. Det är skönt att jag inte har schemalagd skola den här veckan utan bara filmproduktioner på gång.

I helgen kommer jag sen jobba på BUU-dagarna som YLE ordnar. Lite synd att bli bestulen på sin ledighet när man är trött och konstig, men tror ändå jag kommer få mycket utav det. Är ju ändå sånt som jag alltid velat göra så ska försöka att uppskatta det. Senast jag jobbade med YLE var för nio år sen.

 

Publicerad 20.11.2017 kl. 20:46

Det här gjorde vi i fredags

Här kommer lite bilder från i fredags. Lasse och jag var lediga så vi gick på stan några timmar.

Vi utforskade några butiker in i rödbergen som vi aldrig gått i men som vi sett många gånger på våra kvällspromenader. Lasse köpte en mössa och jag tog mycket bilder på honom.

När vi blev trötta och hängiga och hungriga så gick vi till FAFA's och åt lite.

Sedan gick vi på en julmarknad som var inomhus. Där fanns mycket smått och roligt.

Sen orkade jag inte gå på stan längre eftersom jag hade så sjuk mage och rygg som vanligt, så vi begav oss hemåt. Jag var ändå stolt över att jag hade klarat av att vara på stan de timmar vi var.

Vi köpte en vinflaska på hemvägen i tron om att vi skulle dricka den framför en film men en av mina sambos ordnade glöggkväll som sedan förvandlades till fest så vi var med dem en stund, men smet sedan in på mitt rum kring tolv eftersom allt kändes jobbigt för mig och var lite ledsen.

Sammanfattningsvis var det en fredag då jag hade väldigt ont på många sätt, men också en dag jag minns som bra eftersom jag och Lasse hitta på trevliga saker.

Publicerad 20.11.2017 kl. 19:58

Där under träden bakom stängslet finns en stig för dig

Bild tagen på ett cafe' jag inte varit till på länge med en fin person jag inte sett på länge.

Slutade skolan klockan tolv idag. Har sedan dess suttit hemma i rödbergen och väntat på mina sambos. Jag har lyssnat på bra musik, ätit lite, städat rummet, kollat nyheter och "så mycket bättre"-klipp på youtube.

Vi ska och äta någonstans om en liten stund. Vi är båda lediga imorgon vilket betyder att det blir en lite längre helg, det behövs verkligen eftersom jag varit så trött och sovit så dåligt denna vecka.

 

Publicerad 16.11.2017 kl. 15:53

sjung om studentens lyckliga dar...

Jag publicerade aldrig mina studentfoton någonstans. Tiden vid studenten var så känslofylld. På samma gång som jag ansträngde mig för att vara lika glad som alla andra så värkte det i hjärtat, och jag var så rädd.

Jag ville hålla studentfotona för mig själv, för familjen och nära bekanta. Jag ville bara att människor som gillar mig skulle se dem. Jag har varit orolig för att jag inte skulle kunna se glädje i dehär bilderna i framtiden som man annars ser på studentfoton. Men jag har kommit fram till att när jag ser på dem, på mig, kommer jag inte se smärta, jag kommer se styrka. Jag kommer se tillbaka på en väldigt förändrande och intensiv tid.

Publicerad 16.11.2017 kl. 13:12

Möten med filmteam och workshoppar

Jag var i skolan från 10 till 6 idag. När jag var påväg hem orkade jag knappt stå på benen. Vi hade foto och manus/regi-workshop idag. Började planera reklamfilmen vi ska producera inom de kommande veckorna.

När vi slutade hade vi möte med ett annat filmteam. Vi ska göra en julkalender som inte är kopplad till skolan på något vis. Det kommer bli intensivt att få allt färdigt innan December men det ska också bli roligt. Nu ska jag och Lasse se på "How to get away with murder".

Publicerad 15.11.2017 kl. 21:14

Onsdag femtonde november

God morgon. Igår började vi med workshopparna som vi ska ha denna vecka. Jag hade ljud och klipp. Att koncentrera sig så mycket man kan på saker man verkligen vill lära sig ända till 16 medan man är väldigt trött är inte så lätt. Iallafall lärde jag mig redigeringsprogrammet vi använder på Arcada lite bättre.

Jag har precis stigit upp och idag fortsätter vi med andra saker. Foto och sånt.

Publicerad 15.11.2017 kl. 08:32

bara så länge det finns stjärnor över oss och bara så länge våra hjärtan klarar av att slå

För fem månader sedan, den tjuttonde juni, såg jag Håkan Hellström i Umeå tillsammans med Natalie, Jessica och några till.

Vi satt i gräset som växte i takt med himlen, drack vin, lyssnade på gammal musik och beundrade Natalies ljuvliga tatuering som kommer från min favoritlåt av Håkan. Den är så himla fin. När det här året sedan äntligen tar slut skulle det kännas rimligt att tatuera in samma ord på min egen arm. Fortsätt. När mörkret kommer och allt gör ont. Som ett höstlöv i vårens första flod. Fortsätt Fortsätt Fortsätt. Du är snart där.

Jag stod i spöregnet med min nya jeansjacka och med stjärnor på kinderna. Det kändes sjukt att jag hade väntat så länge på att göra det vi gjorde då.

Jag märkte att det var de lugnare låtarna som betyder mest för mig, som jag älskade att höra live mest.

Vill alltid leva i ett konfettiregn.

När konserten var slut gick vi hemåt i tåg med alla andra konsertare. Låg hela natten i hotellsängen och kollade igenom allt jag hade filmat. Alla låtar jag hade fångat. De kommer jag kunna njuta av så mycket i framtiden också.

 

Publicerad 15.11.2017 kl. 21:54

Vi kommer minnas allt i färg

Fotograferade en hel del porträtt i somras som sedan lämnade på hårddiskar och hårskivor och aldrig blev tittade på igen. Jag har inte redigerat bilder alls lika mycket det senaste halvåret som tidigare år eftersom jag delvis inte haft tid (tagit mig tid) men också för att jag inte alls haft lust och ork och inspiration alls. Det är verkligen tungt då det känns så. Det går ju inte att stressa fram heller.

Dehär bilderna har Hanna tagit när vi sov över i Kvevlax i somras med Emilia. Jag tycker om att mitt hår är så roddigt, nytorkat och ljust här.

Publicerad 13.11.2017 kl. 15:53