bara så länge det finns stjärnor över oss och bara så länge våra hjärtan klarar av att slå

Publicerad 15.11.2017 kl. 21:54

För fem månader sedan, den tjuttonde juni, såg jag Håkan Hellström i Umeå tillsammans med Natalie, Jessica och några till.

Vi satt i gräset som växte i takt med himlen, drack vin, lyssnade på gammal musik och beundrade Natalies ljuvliga tatuering som kommer från min favoritlåt av Håkan. Den är så himla fin. När det här året sedan äntligen tar slut skulle det kännas rimligt att tatuera in samma ord på min egen arm. Fortsätt. När mörkret kommer och allt gör ont. Som ett höstlöv i vårens första flod. Fortsätt Fortsätt Fortsätt. Du är snart där.

Jag stod i spöregnet med min nya jeansjacka och med stjärnor på kinderna. Det kändes sjukt att jag hade väntat så länge på att göra det vi gjorde då.

Jag märkte att det var de lugnare låtarna som betyder mest för mig, som jag älskade att höra live mest.

Vill alltid leva i ett konfettiregn.

När konserten var slut gick vi hemåt i tåg med alla andra konsertare. Låg hela natten i hotellsängen och kollade igenom allt jag hade filmat. Alla låtar jag hade fångat. De kommer jag kunna njuta av så mycket i framtiden också.

 

Anna B
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

måndagen tjugonde november

Tre bilder till från helgen. Ville ha dessa i ett skillt inlägg eftersom jag tyckte om dem.

Idag har vi släpat våra saker genom centrum och bytt hem. Vi har lagat mat, kollat serie, ätit glass, sett snön falla utanför och nu umgås vi med Jonas. Det är skönt att jag inte har schemalagd skola den här veckan utan bara filmproduktioner på gång.

I helgen kommer jag sen jobba på BUU-dagarna som YLE ordnar. Lite synd att bli bestulen på sin ledighet när man är trött och konstig, men tror ändå jag kommer få mycket utav det. Är ju ändå sånt som jag alltid velat göra så ska försöka att uppskatta det. Senast jag jobbade med YLE var för nio år sen.

 

Publicerad 20.11.2017 kl. 20:46

Det här gjorde vi i fredags

Här kommer lite bilder från i fredags. Lasse och jag var lediga så vi gick på stan några timmar.

Vi utforskade några butiker in i rödbergen som vi aldrig gått i men som vi sett många gånger på våra kvällspromenader. Lasse köpte en mössa och jag tog mycket bilder på honom.

När vi blev trötta och hängiga och hungriga så gick vi till FAFA's och åt lite.

Sedan gick vi på en julmarknad som var inomhus. Där fanns mycket smått och roligt.

Sen orkade jag inte gå på stan längre eftersom jag hade så sjuk mage och rygg som vanligt, så vi begav oss hemåt. Jag var ändå stolt över att jag hade klarat av att vara på stan de timmar vi var.

Vi köpte en vinflaska på hemvägen i tron om att vi skulle dricka den framför en film men en av mina sambos ordnade glöggkväll som sedan förvandlades till fest så vi var med dem en stund, men smet sedan in på mitt rum kring tolv eftersom allt kändes jobbigt för mig och var lite ledsen.

Sammanfattningsvis var det en fredag då jag hade väldigt ont på många sätt, men också en dag jag minns som bra eftersom jag och Lasse hitta på trevliga saker.

Publicerad 20.11.2017 kl. 19:58

Där under träden bakom stängslet finns en stig för dig

Bild tagen på ett cafe' jag inte varit till på länge med en fin person jag inte sett på länge.

Slutade skolan klockan tolv idag. Har sedan dess suttit hemma i rödbergen och väntat på mina sambos. Jag har lyssnat på bra musik, ätit lite, städat rummet, kollat nyheter och "så mycket bättre"-klipp på youtube.

Vi ska och äta någonstans om en liten stund. Vi är båda lediga imorgon vilket betyder att det blir en lite längre helg, det behövs verkligen eftersom jag varit så trött och sovit så dåligt denna vecka.

 

Publicerad 16.11.2017 kl. 15:53

sjung om studentens lyckliga dar...

Jag publicerade aldrig mina studentfoton någonstans. Tiden vid studenten var så känslofylld. På samma gång som jag ansträngde mig för att vara lika glad som alla andra så värkte det i hjärtat, och jag var så rädd.

Jag ville hålla studentfotona för mig själv, för familjen och nära bekanta. Jag ville bara att människor som gillar mig skulle se dem. Jag har varit orolig för att jag inte skulle kunna se glädje i dehär bilderna i framtiden som man annars ser på studentfoton. Men jag har kommit fram till att när jag ser på dem, på mig, kommer jag inte se smärta, jag kommer se styrka. Jag kommer se tillbaka på en väldigt förändrande och intensiv tid.

Publicerad 16.11.2017 kl. 13:12

Möten med filmteam och workshoppar

Jag var i skolan från 10 till 6 idag. När jag var påväg hem orkade jag knappt stå på benen. Vi hade foto och manus/regi-workshop idag. Började planera reklamfilmen vi ska producera inom de kommande veckorna.

När vi slutade hade vi möte med ett annat filmteam. Vi ska göra en julkalender som inte är kopplad till skolan på något vis. Det kommer bli intensivt att få allt färdigt innan December men det ska också bli roligt. Nu ska jag och Lasse se på "How to get away with murder".

Publicerad 15.11.2017 kl. 21:14

Onsdag femtonde november

God morgon. Igår började vi med workshopparna som vi ska ha denna vecka. Jag hade ljud och klipp. Att koncentrera sig så mycket man kan på saker man verkligen vill lära sig ända till 16 medan man är väldigt trött är inte så lätt. Iallafall lärde jag mig redigeringsprogrammet vi använder på Arcada lite bättre.

Jag har precis stigit upp och idag fortsätter vi med andra saker. Foto och sånt.

Publicerad 15.11.2017 kl. 08:32

Vi kommer minnas allt i färg

Fotograferade en hel del porträtt i somras som sedan lämnade på hårddiskar och hårskivor och aldrig blev tittade på igen. Jag har inte redigerat bilder alls lika mycket det senaste halvåret som tidigare år eftersom jag delvis inte haft tid (tagit mig tid) men också för att jag inte alls haft lust och ork och inspiration alls. Det är verkligen tungt då det känns så. Det går ju inte att stressa fram heller.

Dehär bilderna har Hanna tagit när vi sov över i Kvevlax i somras med Emilia. Jag tycker om att mitt hår är så roddigt, nytorkat och ljust här.

Publicerad 13.11.2017 kl. 15:53

Dom är uppe på taken

Idag är det måndag igen. Jag har varit i skolan mellan nie och tolv, tagit emot en beställning. Jag sitter nu ensam hemma i lägenheten. Med tanke på att vi egentligen är fyra personer som bor här så händer inte det så ofta, att man är ensam hemma.

Klockan är tjugo över tre nu och det börjar redan skymma lite. Jag lyssnar på Linnea Henriksson och Daniel Adams-Ray. Sitter och går igenom en massa bilder från sommaren.

Publicerad 13.11.2017 kl. 15:13

saknade te havs

I somras seglade Emilia, Hanna, Janne och jag ut till havs och spenderade några nätter på en segelbåt. Vi övernattade vid olika öar, såg oerhört fin natur, njöt ute på havet i vågorna och såg vackra solnedgångar.

Jag minns inte riktigt hur jag kände under resan, förra sommaren i överlag var ju inte helt bekymmersfri, men det jag minns var att jag njöt väldigt mycket av sällskapet. Det var tredje gången Emilia, Hanna och jag gjorde en sommarresa tillsammans och det var så fint att vi fortsatte på traditionen.

Publicerad 13.11.2017 kl. 15:00